HASTANEMİZDE ULUSLARARASI BAŞARI HIMSS EMRAM Seviye 7 (Türkiye’de 6. Karadeniz Bölgesinde 1.)
06 Nisan 2022

HASTANEMİZDE ULUSLARARASI BAŞARI
HIMSS EMRAM Seviye 7 (Türkiye’de 6. Karadeniz Bölgesinde 1.)
Teknoloji ve bilginin daha iyi kullanımını sağlayarak hasta güvenliğini sağlama ve sağlık bakım kalitesini iyileştirme vizyonu ile çalışan HIMSS Analitik (Healthcare Information and Management Systems Society) ekibi; Avrupadan Kıdemli Dijital Sağlık Danışmanı Ellen Klaus, Dijital Sağlık Danışmanı Frank Fritzsche ve HIMSS Türkiye Yetkili Kuruluşu ekibinin katılımı ile gerçekleşti. Ayancık Devlet Hastanesinde iki gün süren ve hastanenin tüm hizmet veren birimlerini içeren bir denetim yapıldı.
Ayancık Devlet Hastanesi olarak HIMMS kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucunda HIMSS Seviye 7 belgesi olan Türkiyedeki 6. ve Karadeniz Bölgesindeki 1. hastane olarak büyük bir başarı elde ettik. Sistemin temel hedefi, hasta güvenliğini maksimum seviyeye çıkarmak, çalışanın işini kolaylaştırmak ve istatistiki verilerden oluşan analizlerle daha verimli bir çalışma ortamı sağlamaktır.
Ekip olarak uzun bir süredir hastanemizde çok kapsamlı çalışmalar yürüttük. 2019 yılında Seviye 6 belgesi almayı başardık. Sonrasında çalışmalarımızın hızını kesmeden, ekip olarak gecemizi gündüzümüze kattık. Acil ve Yoğun Bakım ünitesi ile beraber dijitalleşmeyi hastanemizde %100 olarak aktif hale getirdik.
Hastanemizin bu seviyeye gelmesi, başarısının ve vizyonunun Uluslararası HIMSS 7 Belgesi ile tescillenmesinden ötürü tüm ekip olarak çok mutlu olduk. Ayancık Devlet Hastanesi olarak emeği geçen ve iyi bir ekip olarak her zaman uyum içinde çalışan ve birbirine kenetlenen çalışma arkadaşlarımıza Ayancık Devlet Hastanesi yönetimi olarak çok teşekkür ediyoruz.
hm1.jpghm2.jpg
hm3.jpg